Guasha en rode/paarse plekken! Vaak word aan mij gevraagd hoe ‘sha’ (rode/paarse plekken) ontstaan bij een Guashabehandeling. Het is een combinatie van afvalstoffen en een druppeltje bloed wat naar de oppervlakte komt.

Één van de grootste oorzaken van alle klachten en ziektes zijn: Afvalstoffen !!! Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen , maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, medicatie, roken, alcohol enz. Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten gaan ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten. Wanneer dat gebeurt kunnen zuurstof en voedingstoffen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken en de afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd worden. Energie kan niet meer goed stromen en het probleem wordt groter en groter.

Door het schrapen op de huid, voorzien van speciale olie, ontstaat er een soort ‘zuiging’ onder de huid in het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat gestagneerd vocht naar de oppervlakte beweegt en verwijderd daarmee afvalstoffen zodat er tegelijkertijd een doorstroming plaatsvind van vers zuurstofrijk vocht, rijk aan voedingsstoffen, waardoor een versnelling van revitalisering van de cellen plaatsvindt.

Met het naar de oppervlakte komen van afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook een druppeltje bloed van de haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken, de sha’s, die zichtbaar worden. Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren, was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak. Bloed hoort niet thuis in het bindweefsel dus ons lymfesysteem en bloedsomloop worden geactiveerd om deze vreemde indringers af te voeren. veel water drinken is dan ook een must om de afvalstoffen af te kunnen voeren via de nieren en blaas.

Guaha-therapie is goed inzetbaar voor vele klachten en ziektes o.a. alle pijnsyndromen maar ook voor stress, burn-out en chronische vermoeidheid. Lees hier meer over Guasha-therapie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *