Wat is een depressie nu eigenlijk.
Een dipje is natuurlijk geen depressie!
Een depressie word gezien als een ziekte waarin je je somber voelt, lusteloos en leeg vanbinnen met schommelingen van stemmingen en gevoelens gedurende een langere periode. Vaak is er een verlies van interesse en het onvermogen om ergens van te kunnen genieten. Ook kan er o.a. een gebrek zijn aan energie, concentratieproblemen, minderwaardigheid, slaapproblemen, traagheid of onrust. Dit is uiteraard bij iedereen verschillend. Hier in de westerse wereld krijg je bij de huisarts al snel medicatie voorgeschreven en word je doorgestuurd voor psychische hulpverlening.

Depressieve klachten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft iemand met een depressie een flinke onbalans in de Shén. Shén word ook wel de ´zetel van de ziel´ genoemd. Shén huist in het Bloed en hierdoor ontstaat er de verbinding tussen Brein en het Hart. Het hart voelt de emotie en Shén heeft het inzicht om ze te herkennen. Je lichaam kan niet zonder geest en je geest kan niet zonder lichaam aldus het concept lichaam-geest binnen de TCG. Door die onbalans kunnen we o.a. niet meer helder denken, is ons bewustzijn en inzicht verzwakt. Kunnen we ons rusteloos voelen. Slapen we niet meer goed, zijn we vergeetachtig en maken we vaak de verkeerde beslissingen.

Veel gebruikers van depressiva zouden graag anders willen door de bijwerkingen van de medicijnen zoals; angst, misselijk zijn, hoofdpijn, gewichtsverlies, huidklachten en afhankelijkheid van de medicatie.

Guasha en depressiviteit.
Met Guasha stop je juist niets in je lichaam maar haal je het er uit d.m.v. van een eeuwenoud Chinese schraaptechniek (Lees hier meer over Guashatherapie en Guashatherapie en rode vlekken.
We hebben voornamelijk te maken met verstoorde Qi (levensenergie) stromingen. Vooral de nier-energie, long-energie en lever-energie zijn dermate verzwakt. Guasha kan veel betekenen voor mensen met een depressie. Door met regelmaat Guashatherapie toe te passen gaat de verstoorde energie zich weer herstellen zodat de doorstroming van Qi verbeterd. Het ontspant en geeft mentale en psychische rust.
Guasha brengt harmonie in het lichaam door de balans te herstellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *