Guasha-therapie

  • Guasha behandeling met speciale steen

Guasha (spreek uit “gwasja”) is een eeuwenoude therapie afkomstig uit Zuidoost-Azië. Deze Traditionele Chinese Geneeskunst is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van QI-energie en bloed. Guasha kan worden gebruikt ter preventie (voorkoming van klachten en ziekten), of als middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.

Eerst wordt een speciale Guasha-kruidenolie op de huid gebracht om vervolgens te gaan schrapen met een speciale steen vervaardigd uit Jade, hoorn of metaal. Dit veroorzaakt meestal – niet pijnlijke – rode striemen (Sha), die na een paar dagen verdwijnen. Na behandeling is er vaak al verlichting van pijn.

Door de Guasha therapie worden opmerkelijke resultaten geboekt. Dit komt doordat Guasha tijdens een behandeling inwerkt op QI-energie, huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen. Dit heeft weer zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem en zo werkt Guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

Waarvoor is Guasha geschikt?
Het helpt goed bij klachten zoals: depressie, burn-out, stress, rugklachten, nek- en schouderpijn, hoofdpijnen en migraine, astma, gebrek aan energie én nog veel meer. Guasha kan worden toegepast bij meer dan vierhonderd verschillende kwalen!

De eerste behandeling wordt voorafgegaan met een inleidend gesprek, waarin uw klachten worden besproken en uitleg wordt gegeven hoe de methode werkt.