Met regelmaat komen er cliënten met pijn- en bewegingsklachten in het schouder/arm gebied, die volgens huisarts of specialist een ontsteking van de slijmbeurs hebben. De vraag is vaak of er wel sprake is van een ontsteking. Het woord ‘ontsteking’ wordt vaak gebruikt om te kijken of de klacht vermindert met een voorgeschreven antibiotica kuur of injectie ter plaatse.

Uitgaande van een ontsteking, kan een onderscheid gemaakt worden tussen een acute ontsteking of een chronische ontsteking. Bij een acute ontsteking werk ik alleen om de ontstekingshaard heen, om de ontsteking niet verder aan te wakkeren. Wanneer de ontsteking niet meer acuut is, wordt ook de pijnplaats in de behandeling meegenomen. Is de ontsteking chronisch, je hebt dan al een lange tijd last van je schouder, dan neem ik de pijnplaatsen direct mee in de behandeling. Ik onderzoek ter plaatse waar de meeste bewegingsbeperking zit en neem ook deze gebieden mee. Waar pijn en bewegingsbeperking zich bevinden zitten de meeste afvalstoffen.

Door middel van Guasha therapie komen de afvalstoffen naar de oppervlakte, zal de pijn afnemen en de beweging juist toenemen. De doorbloeding in het hele schoudergebied neemt toe, waardoor genezing sneller opgang komt. Het lichaam gaat zelf aan de slag om deze afvalstoffen kwijt te raken en daarvoor moet wel voldoende water gedronken worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *